De teelt

Van plant tot paprika

De paprikaplant wordt gekweekt in onze kassen. Hierdoor kunnen we het klimaat zo optimaal mogelijk maken voor de planten. De teelt vindt plaats op een substraat. Dit houdt in dat de planten op een steenwolmat groeien. Hier kunnen de planten goed in wortelen en kunnen wij de juiste hoeveelheid water en voedingstoffen geven.

Wij telen…

  • De geblokte paprika
  • De rassen Alzamora RZ F1 (rood) en E20B.0480 (geel)
  • Op een substraat

De teelt start in december en eindigt in november, daarna start de teelt weer opnieuw met jonge planten. Van maart tot november kunnen de paprika’s geoogst worden, dit gebeurt met de hand. Het hele jaar door wordt het gewas bijgehouden. De zijtakken worden weggebroken, zodat de plant omhoog groeit. Aan het einde van de teelt kunnen de planten wel drie tot vier meter hoog zijn. Om ervoor te zorgen dat ze niet omvallen groeien ze langs een touw omhoog.

De paprika start als bloem en groeit na ongeveer acht weken uit tot rijpe paprika. Er hangen meer paprika’s tegelijk aan een plant, van groot tot klein en van onrijp tot rijp. Een paprikaplant geeft ongeveer zestig paprika’s per jaar.

Vragen of meer informatie?

Zijn er dingen onduidelijk of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens
Locatie Tuindersweg
Tuindersweg 32
8271 PK IJsselmuiden
Locatie Hartogsweg
Hartogsweg 33
8271 PE IJsselmuiden