Duurzaam

Samen duurzaam

Bij de teelt van paprika’s hebben we te maken met energie, watergebruik en gewasbescherming. Dit doen we allemaal op een zo efficiënt mogelijke manier, maar alleen efficiënt zijn is niet genoeg. Daarom dragen we ook op andere manieren bij om samen duurzamer te worden.

Voor het verwarmen van de kas gebruiken we energie. Dit doen we op verschillende manieren. We maken gebruik van een warmtekracht koppeling (WKK), dit is een gasmotor die aan een generator gekoppeld is. De warmte en het CO2 die de motor produceert gaan de kas in en de opgewekte stroom is voor onze omgeving en onszelf. Daarnaast maken we gebruik van warmte die afkomstig is van een biomassa centrale. Hier wordt snoeihout verbrand en omgezet in warm water.

”Onze schuur aan de Hartogsweg is voorzien van ruim 700 zonnepanelen.”

Voor de toekomst kijken we ook naar alternatieve zoals een WKK op waterstof en aardwarmte. Onze schuur aan de Hartogsweg is voorzien van ruim 700 zonnepanelen. Een deel van deze stroom is voor de omgeving. Een ander deel gebruiken wij zelf voor onze machines. Het regenwater van onze kassen vangen we op in silo’s om dit vervolgens te gebruiken voor de planten. Ook gebruiken we hoofdzakelijk biologische gewasbeschermingsmiddelen. Denk hierbij aan insecten en biologische pesticiden.    

Vragen of meer informatie?

Zijn er dingen onduidelijk of wilt u meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens
Locatie Tuindersweg
Tuindersweg 32
8271 PK IJsselmuiden
Locatie Hartogsweg
Hartogsweg 33
8271 PE IJsselmuiden